Aktivne teme Lista članova Kalendar Traži Uupoomoć | |
Registracija Login |
Minus (-) | |
Gradište Forum : GRADIŠTE : Minus (-) |
Tema: Zora se raspištoljio | |
GRADIŠTE FORUM | |
Autor | Poruka |
Buban
Gazda foruma Pristupio/la: 25.Siječanj.2003 Online Status: Offline Poruke: 604 |
Tema: Zora se raspištoljio Poslan: 25.Listopad.2009 u 13:15 |
Nema zaj***ncije sa Zorom, ... he he ..
Dimnjačar Čađo prijeti pištoljem
Objavljeno: 23.10.2009
BABINA GREDA - Zbog samo stotinjak kuna duga za dimnjačarske usluge, sve većem broju Babogredaca imovina odlazi na bubanj. Mještani su nezadovoljni radom dimnjačarske službe, a sve češće pritužbe i negodovanja stigli su i do općinskih čelnika koji razmišljaju o raskidu ugovora s Dimnjačarskim obrtom "Čađo" iz Županje. Njemu je bivši saziv Općinskog vijeća prošle godine dodijelio koncesiju za obavl
“Čađo se ponaša kao kauboj” - Prema zaprimljenim pritužbama mještana, dimnjačarska služba u Babinoj Gredi nije opremljena ni sredstvima za rad. Osim toga, dugovanja za obavljene usluge čišćenja od mještana potražuje preko suda, a da prethodno nema suglasnost od Općine Babina Greda, što predstavlja teško kršenje postojeće odluke", upozorava komunalni redar. I zamjenik načelnika Željko Kopić gotovo svakodnevno zaprima pritužbe svojih sumještana na račun dimnjačarske službe, o čemu je prije nekoliko dana izvijestio i članove Općinskog vijeća. Kopić tvrdi da "Čađo" ne podmiruje ni preuzetu obvezu o plaćanju naknade za koncesiju. Babogredci su ogorčeni ponašanjem vlasnika dimnjačarskog obrta Zorana Đoića, optužujući ga da se ponaša kao kauboj, bahato i arogantno i da ih verbalno vrijeđa prilikom posjeta. Na vlastitoj su koži, tvrde, to najbolje osjetili Franjo i Bara Vuković, roditelji šestero djece, čija su jedina primanja 1.020 kuna Franjine invalidnine. Zbog duga od 73,20 kuna, "Čađo" im je napravio zabilježbu na kuću i pomoćne prostorije, odnosno svu imovinu kojom raspolažu, a Općinski sud u Županji naložio im je i plaćanje parničnog postupka i pripadajuće kamate u iznosu od 1.711 kuna! Franjo pred sudom i pretučen - Sa Zoranom Đoićem prošli smo pravu kalvariju, a to što smo mi proživljavali nevjerojatno je da se danas događa u jednoj zemlji koja je na pragu ulaska u EU. Dolazio nam je u dvorište, kako je govorio, "na intervenciju" s pištoljem zataknutim o pojas, tražio da mu platimo, što smo odbili jer nam nije ni jednom očistio dimnjak. Vikao je da smo mu dužni platiti čistio ili ne, psovao nas, vrijeđao i poručivao da je takve kao što smo mi on '91. godine rješavao po kratkom postupku. Moj je sin u selu pokrenuo peticiju protiv dimnjačarske službe, koju je potpisalo nekoliko stotina građana. Nakon toga, Čađo me sreo u Županji, u blizini Prekršajnog suda, udario s leđa, srušio na tlo i brutalno pretukao. Razbijene sam glave, sav krvav, razderanih hlača i majice, otišao u policiju i prijavio ga", prisjeća se ogorčeni Franjo kojemu je Đoić prema nalogu suda dužan isplatiti odštetu. "Ne treba mi njegov novac, rekao sam odvjetniku kada uplata sjedne da se on namiri, a ostatak neka slobodno da u humanitarne svrhe", poručio je. Njegova supruga Bara kaže da je već nekoliko puta odlazila u Županju k odvjetniku podmiriti dugovanje, no svaki bi put kada bi skupila novac i došla platiti iznos duga bio je gotovo dvostruko veći, tako da je njihova imovina, tvrde, i dalje prepuštena na milost i nemilost županjskom dimnjačaru. Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ |
|
IP Logged | |
bosut142
Matora kljusina foruma Pristupio/la: 21.Srpanj.2006 Online Status: Offline Poruke: 284 |
Poslan: 26.Listopad.2009 u 21:31 |
Mislim da to nebi trebalo ici tako da se mora placati tromjesecno,polugodišnje ili većkako ide,nego jednostavno kada hocete čistiti dimnjak nazovete i narucite se i tada platite to ćiščenje,a ovo kako se radi je otimačina!
Editiran od bosut142 - 26.Listopad.2009 u 21:32 |
|
Vi stegnite remen,bando lopovska
|
|
IP Logged | |
Skok na forum |
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu |