Aktivne teme Lista članova Kalendar Traži Uupoomoć | |
Registracija Login |
Problemi | |
Gradište Forum : GRADIŠTE : Problemi |
Tema: KARABALIĆ IN THE FIRE | |
GRADIŠTE FORUM | |
Autor | Poruka |
Buban
Gazda foruma Pristupio/la: 25.Siječanj.2003 Online Status: Offline Poruke: 604 |
Tema: KARABALIĆ IN THE FIRE Poslan: 05.Srpanj.2010 u 17:19 |
UDSKI EPILOG PROJEKTA ŽUPANJSKOG GRADSKOG MUZEJA STJEPANA GRUBERA - ETNOPARK “DRETVIĆEV STAN”
U svađi s ravnateljicom Muzeja, Dretvić odlučio prodati Stan
Objavljeno: 3.7.2010
ŽUPANJA - Kada je Gradski muzej u Županji uzeo u dugoročni najam dio stambenih i gospodarskih objekata na Dretvićevom stanu u blizini Gradišta kako bi ondje uredio etnopark, planovi su bili vrlo ambiciozni, pompozno je najavljivana turistička destinacija po kojoj će županjski kraj postati prepoznatljiv. Riječ je o rijetko sačuvanoj etnološkoj cjelini gdje se, osim tradicijske slavonske arhitektur
U početku je sve dobro krenulo, Dretvićev stan počeo je primati i prve posjetitelje, koji su uživali u etnoambijentu okruženom šumom, a onda su počele prve nesuglasice vlasnika Dražena Dretvića iz Gradišta i ravnateljice županjskog Muzeja Janje Juzbašić. Situacija je postajala sve složenija, a kulminirala je Dretvićevom odlukom o prodaji Stana. - Odlučio sam prodati imanje jer s gospođom Juzbašić više ne mogu pronaći zajednički jezik. U posljednje vrijeme događale su se vrlo ružne stvari, nije poštovala nekoliko odredbi ugovora, određene aktivnosti provodila je mimo mene iako u ugovoru jasno stoji da je za njih potrebna i suglasnost vlasnika Stana. Došlo je čak do toga da mi je poslala i inspekciju Ministarstva kulture optužujući me da sam narušio izgled kulturnog dobra, no ljudi su došli i uvjerili se da nije tako. Ravnateljica se počela sve bahatije ponašati, provoditi samovolju i smetalo joj je što ja uopće dolazim na vlastito imanje. Bilo je svakakvih situacija, dočekala su me čak i zaključana vrata objekata na Stanu... Zbog svega toga odlučio sam prodati Stan. Da sam znao što me čeka, nikada se ne bih upustio u ovako nešto - ustvrdio je Dretvić. Ističe da je zbog ravnateljice Muzeja njegov Stan izoliran od svih turističkih događanja u županjskom kraju, Turistička zajednica ga potpuno ignorira i nije htjela čak postaviti ni smeđu signalizaciju kojom se označava njegova lokacija, a kamoli ga uvrstiti u projekt Cesta zlatne niti ili neki drugi. Budući da je riječ o kulturnom dobru pod zaštitom Ministarstva kulture, Dražen Dretvić je, kaže, Stan najprije ponudio lokalnoj samoupravi, točnije Vukovarsko-srijemskoj županiji, jer tako nalaže zakon. Ako država ne pronađe interes, Stan će na prodaju ponuditi drugim kupcima, a zainteresiranih je, doznajemo, poprilično. Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ |
|
IP Logged | |
Inguan
Matora kljusina foruma Pristupio/la: 27.Kolovoz.2006 Online Status: Offline Poruke: 714 |
Poslan: 05.Srpanj.2010 u 22:33 |
"Akcija prodajemo hrvatsko i dalje aktivna"
Mišljenje prvo : Kupiti neko strani ulagači pod maskom domaćih ljudi i onda to sve pretvoriti u nešto veće(zemlja, hoteli , ili slično) Mišljenje dva : Doći će se do te točke da se zapravo prodaje stan i dug kako to biva u kulturnim objektima diljem RH, (trava zarasti i ostati na tome) Mišljenje tri : Kupiti neko tko ima više u glavi nego u čaši i dogovoriti se s Muzejom i srediti s tim znakom da se zna da to postoji, tj. napraviti(vidjeti što treba da bi se dobio status i ta pločica/znak neki ) da bude ono pravo ETNO mjesto/lokacija kao što imaju okolna neka mjesta a ne ovakvo kako je sad stanje "drži na, ne daj" |
|
http://www.vinkojovanovac.com | http://vinkojovanovac.com/blog
|
|
IP Logged | |
master Yoda
Matora kljusina foruma Pristupio/la: 06.Studeni.2006 Online Status: Offline Poruke: 384 |
Poslan: 06.Srpanj.2010 u 11:23 |
Isusa ti boga!
|
|
http://infoteka.hr/
|
|
IP Logged | |
choMa
Matora kljusina foruma Pristupio/la: 08.Studeni.2006 Online Status: Offline Poruke: 525 |
Poslan: 06.Srpanj.2010 u 22:38 |
Originalno napisano od master Yoda Isusa ti boga! Bolje da sam na tu minutu koliko sam to čito unišo u vakumiranu prostoriju bez ijednog fotona svijetlosti,više bih korisnih informacija apsorbiro. |
|
IP Logged | |
Monsinjor Djipa
Matora kljusina foruma Pristupio/la: 23.Studeni.2006 Online Status: Offline Poruke: 195 |
Poslan: 07.Srpanj.2010 u 07:25 |
Moš mislit...
Sad ce se izgubit sigurno milijardu kuna... I nepotrebnih minuta. A kruh 5 kuna. VidiJo sam Zdraleta. Oćel' kiša? Ma neće više. Vole krave pasti travu. Leluja se zavIJesa. Svrbi me dupe. PentiJum četvorka. Svašta nešta. Ti MOŽEŠ poslati nove teme u ovom forumu. Choma je gej. -Nije. -Jesam. :) |
|
U bogovima svojim nek nikad ne nadju spas !!!
U ono vrijeme rece Isus apostolima : ''Odvadite mi za pljugu'' |
|
IP Logged | |
Skok na forum |
Ti ne možeš poslati nove teme u ovom forumu Ti ne možeš odgovoriti na teme u ovom forumu Ti ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ti ne možeš editirati svoje poruke u ovom forumu Ti ne možeš kreirati ankete u ovom forumu Ti ne možeš glasati u anketama u ovom forumu |