Derbi: Slavonac-Tomislav


OBJAVLJENO: 22.2.2003. 15:25:38          PREGLEDA: 2908       KOMENTARA: 1


Atmosfera pred nedjeljni derbi Slavonca iz Gradišta i Tomislava iz cerne doseže svoj vrhunac. Iako je riječ tek o prijateljskoj i pripremnoj utakmici uoči početka proljetnoga dijela prvenstva, tenzije su dosegle neviđene razmjere. Ulaznice su za ovaj spektakl odavno prodane, tako da ako je tko od Gradištanaca iz domovine i dijaspore mislio dolaziti na utakmicu neka zna da mjesta na stadionu LJESE više nema. Kako saznajemo iz neformalnih izvora navijačke skupine KRČEVINE DODIJALO, sprema se paklena navijačka atmosfera. Nije tajna da se KRČEVINE DODIJALO spremaju napraviti dekor kakav nije bio ni na utakmici Hrvatska-Jugoslavija (2000.g.). Aktiviralo se i staro i mlado, muško i žensko, svi su srcima uz Slavonac u ovoj povijesnoj utakmici. Utakmica počinje u 14.00 sati, dok će stadion biti otvoren već u 10.00 h. Tako je odlučila uprava Slavonca, da se ne bi stvarale gužve na ulazima. Utakmicu osiguravaju dečki iz Ulice Mulaca. Suci će na ovoj utakmici biti već provjerena imena u sudačkim krugovima: glavni sudac M.L.Đorđe iz Vinkovaca, te pomoćnici Šljik i Prljo. Delegat utakmice je M. Cio. Kuriozitet je da će početni udarac sa centra učiniti najveće ime gradiškoga nogometa. Čovjek koji je obilježio jednu nogometnu eru u svijetu, čovjek koji je igrao u Dinamu, Argentini, zatim se upisao i u Brazil. Igrao na EP u Engleskoj kada je teško ozljedio koljeno (točnije, Klinsman mu je mučki uklizao sa leđa u gol šansi), zbog teške ozljede karijeru nastavlja u Privlaci, gdje je samo u jednoj sezoni zabio 99 golova glavom! Naravno da svi pogađate o kome je riječ, zato njegovo ime ovdje nije ni potrebno navoditi. Još vas jednom molimo da ne dolazite ako nemate ulaznicu. Utakmica će se prenositi u izravnom prjenosu putem valova Radia Slobodne Berave 92, ali će se prikazivati i tv snimak na GTV (gradiškoj tv). Prijenos utakmice otkupio je i Eurosport, RTL, RAI, Sportchanel... izravni snimak ide u preko 100-tinjak zemalja svijeta. Nema sumnje da ćete svi moći vidjeti ovu utakmicu. Iva Gloncin- spec. dopisnik sa Berave.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Da?

9.5.2003. Komentar poslao: a


 

Najnovije vijesti

1.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

2.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

3.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

4.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

5.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

6.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

7.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

8.Božićni turnir 2016.

Pokrenuta je inicijativa da se za svaki Božić „baci“ mali nogomet na betonu, novi nogostupi, reakcije na prethodnu temu „Nestanak Cigana u Gradištu …“, nove slike

[VIŠE]

9.Nestanak Cigana iz Gradišta prije 75 godina

Nekoliko stotina Cigana živjelo je nekada u Gradištu.

[VIŠE]

10.Jesen 2016.

Bezimena škola, svatovi iz 1981., juniori NK Slavonca maestralno !

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !