TJEDAN ZA ROYAL


OBJAVLJENO: 10.12.2003.          PREGLEDA: 8215       KOMENTARA: 14


Svaki Gradištanac na ovaj dan osijeća u svome srcu i ponos i tugu! Ponos jer je bio dio miljea u kojem je rastao, izgrađivao se, radovao se i veselio pobjedama Slavonca, tugovao i plakao zbog nevjernih djevojaka,mjesta u kojem je naučio igrati američke zuke, pikada, skrivene kobile, učio igrati biljar ako fali par kugli, kako se na drvo popeti autom Derbiyem, kako šišati u mraku, kako zagrijati prostoriju pomoću samo jedne svijeće, kako piti a neplatiti... kako savladati borilačke vještine, kako rukovati skakavcem, kako pokušati iz pištolja i kalašnjikova u zatvorenoj prostoriji pogoditi treći propeler od ventilatora...


Međutim i tuga je ono što obuzme svakoga Gradištanca za ovaj blagdan, jer osjećaju naši mještani da ove institucije više nema, nema više mjesta oaze mira i ljubavi, mjesta u koje bi sa radovanjem poslali svoje dijete sa sigurnošću da će nešto pametno vidjeti i naučiti. Jedinstveni osjećaji prožimaju čitavo selo ovih dana.
Sredinom prosinca 1997. Vlada RH dala je prijedlog Saboru da izglasaju deklaraciju o zabrani postojanja ovakve institucije. Saborska mašinerija je dizanjem ruku dokazala anomozitet prema Gradištu te izglasala taj sramni akt pljuvanja na integritet našeg mijesta.
Ali nisu uspjeli u centrima moći jedno, a to je izbrisati Royal iz srca i iz sjećanja generacija Gradištanaca. Da dragi čitatelji, ROYAL je zaista bio institucija, institucija koja je smetala svim Negradištancima (oprostite vašoj novinarki na ovako žučnim reakcijama, jer u trenucima pisanja ovoga teksta emocije su na najvećij razini nivoa). ...
Od toga dana vrata su Royala zapečačena. Naše općinske vlasti proglasile su taj dan za neradni, a čitav tjedan za tjedan za Royal. Obilježavajući ovaj dan Gradištanci se pripremaju i za svojevrsni Show program: Bivša vlasnica Royala Anica Z. u CB Split prezentira izdavanje dvije knjige na istoimenu temu: Kako sam 5 godina radila a da nikada i nitko nije platio račun, i drugu: Strategije i metode za dinamiku razvoja Royala pomoću upravljačko-informacijskih sustava na temelju poslovnog povezivanja sa partnerima .
U prostorijama stare igraonice Bim-Bam održat će se aukcija prodaje renesansne slike majmun sa cigarom- Iva & Mara, koja je postigla iskličnu cijenu 52-11 krajinskih dinara, a koja je godinama visjela na zidu Royala! Na sam blagdan doći će dotični gospodin Đorđe i pokazati u svijetu još nigdje viđenu vještinu penjanje automobilom na drvo. Gdin Divlja Mačka Munjko priprema lakoatletski skok sa pločica na šank sunožno (bolji poznavatelji sigurno znaju o čemu se radi).
Utemeljitelju i idejnom vođi navijačke skupine KRČEVINE DODIJALO gdinu. Mami Tozi uručit će se plaketa za dugogodišnji sportski rad te će mu se istom prigodom uručiti i ordenje 1 stupnja za nadljudsku hrabrost sa slikom Ive Gloncina za oslobađanje cerne pod oslobodilačkom akcijom Bosut '93. Središnji i ključni događaj zbit će se u 20.00h kada će lokalni uglednici, političari, estradne zvijezde i poslovni ljudi održati sastanak zatvorenog tipa u prostorijama poslovnog objekta EKONOMIJE na temu inicijativa za ponovno oživljavanje ROYALA prikupljanjem potpisa nepismenih osoba našeg mjesta. Održat će se i predstava na temu najsjajnijeg događaja gradištanske povijesti: Kako se u Royalu sastavljao plan opsade cerne!.
Svečani domjenak za sve mještane, uzvanike i ostale goste priprema se u prostorijama bivšeg CB ROYAL, saznajemo da se priprema svečani ručak; u sječanje na stare dane bit će tu i talandare i roštilja i prasci će se okretati... Pozivamo sve čitatelje Gradište Timesa da svojom nazočnošću uveličaju prigodni program. Molimo sve na mir i na toleranciju. spec. dopisnica sa Berave gđa. Mara Revalović

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.AAA da da

9.3.2020. 13:07:04 Komentar poslao: Buban


2.Bane ne pije, Bane konzumira

30.12.2003. Komentar poslao: Stari Laf


3.U tekstu nije napisano da se u rojalu igralo i čorave bake.

18.12.2003. Komentar poslao: da


4.Dosta dugo se i kiselio!

12.12.2003. Komentar poslao: saraga


5.¸MRĐA OTIŠAO NA 3 SPECIJALU NA PSIHIJATRIJU U VK

11.12.2003. Komentar poslao: KOM OD MRĐE


6.Eh da, svi danas i ovih dana uzdišemo za Royalom. Kakvo je to mjesto bilo... kad se samo sjetim suza krene sama od sebe.

11.12.2003. Komentar poslao: nekad česti posjetitelj Royala.


7.i kako onda... sta sad reci...usta su suha,brada srasla,kosa osjedila...sjecanja naviru,ROYAL-kultno mjesto gradistanskog nocnog (i dnevnog zivota),mjesto gdje su svi htjeli biti vidjeni,raj u kojem je mica nalemo pola bojne saam,goloruk,naoruzan samo voljom samuraja i neuhvatljivih nindza,...da ima vise mjesta napisao bih jos...

11.12.2003. Komentar poslao: grudobolja


8.Na slikama sam nasao samo alkose !

10.12.2003. Komentar poslao: Osijek


9.Nikada ljepši TJEDAN ZA ROYAL nije bio kao ove godine.

10.12.2003. Komentar poslao: komšija


10.Runjo prijatelju, dijete moje, milo moje i sve moje. Vidim da se čangrizavo javljaš zadnjih dana na ove naše stranice. Jasno mi je da patiš za Gradištem, svi pate za Gradištem, to nije ništa novo. Vidim da ćeš pokušati prevesti ovaj moj tekst na latinski... uradi to čedo moje za dobrobit našeg sela! Pronesi glas ljubavi moja o hrabrosti našeg mjesta diljem svijeta i dijaspore. Neka ti ne bude teško učiniti to za Gradište. Voli te i puno pozdravlja majka svih Gradištanaca ma gdje oni bili teta MARA REVALOVIĆ. Sine moj u tuđini...

10.12.2003. Komentar poslao: Mara Revalović


11.Saraga, sto se to desava u Gradistu, ali ja bogami nemogu to nikako da shvatim, ma sta ste to pod intelktualnom opsadom od (satro)gradjana. Komplimenti a novinarki bas bih je voleo upoznati jer ima stila, ovo sto je napisala moram da prevdem na Talijanski tako da mogu i Talijani da shvate sto znaci biti Gradistanski Inelektualac

10.12.2003. Komentar poslao: runjo


12.nemoš se ni opit a da cijeli svijet ne sazna

10.12.2003. Komentar poslao: bilojeboljeudiskukadjekozapušćoumonotehnologiji


13.e moj Fric,kako umorno izgledas!

10.12.2003. Komentar poslao: saraga


14.Mato Lux jebio glavni zavodnik, istovremeno je ljubio po dvije konobarice :-))))

10.12.2003. Komentar poslao: Konobar


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !