Božićni turnir 2016.


OBJAVLJENO: 28.12.2016.          PREGLEDA: 5000       KOMENTARA: 0


Božićni malonogometni susreti

Slika koja je nastala prije 12 godina na betonskom igralištu, pobudila je emocije svih ljubitelja malog nogometa. Nije stoga čudno što se gotovo 50-tak ljubitelja hakla skupilo ovaj Božić na našem betonskom igralištu kako bi razmijenili koju riječ i odigrali partiju malog nogometa. Ideja je da ovakvo druženje i zabava postane tradicionalno.

Zajednička slika - veću pogledajte na fb - linku

ZagrijavanjeVeseli momci

Glavni i doglavni.

Da dođe Dinamov prvi sastav - ne bi imao pravo nastupa - fali im kila.Ivo se nije dao nagovoriti da misne cipele zamjeni tenisicama.

Gledatelji i igrači

Nogostupi

Na par slijedećih slika su nogostupi u izgradnji a da li je stavljeno dovoljno aditiva protiv smrzavanja - to će vrijeme pokazati. 

Prethodna tema - " Nestanak Cigana u Gradištu... " koju ste najviše komentirali na facebook stranici izazvala je vašu popriličnu zainteresiranost ali uz veliku dozu suzdržanosti pa i straha primjetilo bi se. Takva reakcija možda je i očekivana jer o njoj se nije smjelo govoriti i za vrijeme prijašnje države gdje su žarili i palili današnji lijevičari a ne govori se niti previše danas o tome kada vlada desnica. Nekolio je ljudi i instutucija pokazalo zanimanje za ovu temu i tekst dokumenta u tome članku, Rimu i Heidelbergu između ostalog.
Radi se to je sada sasvim jasno o velikoj tabu temi sa puno zanimljivosti i nedorečenosti - zašto u popisima žrtava iz Jasenovca nema Gradištanskih Đorđevića, tko su preživjeli Romi i njihovi potomci, tko su pokršteni, koga su partizani progonili zbog toga, ... hmmm....
Lijepo bi bilo kada bi se više uključili, možda iskopali koju staru sliku iz bakinog šifonjera i tako priču nastavili nekim zanimljivim materijalnim dokazom.
Molimo vas da ovo gledamo kao dio povijesti i da ne primate ništa naosob, ovo je dio povijesti i to onaj ružni na koji vaši preci nisu mogli utjecati niti jesu u nekoj izvršnoj mjeri.
Ako vaše prezime ili porijeklo nije čisto od loze Kralja Tomislava i Zdeslava Trpimira Tompsona - nije ni autora teksta. Moji su se sa jedne strane spuštali iz Slovačko/Njemačkog okruga preko Mađarske - Vojvodine - za što mi se uostalom živo ...e !

 

Par slika zimskih pejzaža:Gradištansko užeglo i pregorijelo đubre - neprocijenjivo !
3 slike od Ivana Baboselac
Šećer na kraju - Božo Dabro - kažu da je rundu zavrnio.

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !