Python u Gradištu


OBJAVLJENO: 19.8.2017.          PREGLEDA: 9529       KOMENTARA: 2  LINK
Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

Svjesni smo činjenice kako nas je sve manje u selu, radno sposobni ljudi su se odselili u zemlje EU i veće Hrvatske gradove. Sve je više starijeg stanovništva, a sve manje osnovnoškolaca. Po nekim saznanjima u selu je tek oko 1800 ljudi.

Svijetla točka koja bi mogla zaustaviti iseljavanje je otvaranje pogona firme Multinorm koja bi trebala u poduzetničkoj zoni Ambarine zaposliti 300 osoba. To poduzeće prije svega traži radnike metalske struke, varioce, cnc operatere, cnc programere, servisere…

Slijedom ovih događanja odlučili smo organizirati tečaj programiranja u programskom jeziku Python. Python je programski jezik koji je popularan među programerima i omogućuje više stilova programiranja. Omogućuje kompleksno programiranje, a istovremeno je idealan za početnike!

Tečaj će voditi prof. Matija Bogdanović iz Osijeka, vrhunski stručnjak i inovator, profesor u Osječkoj III gimnaziji, dok bi nam uvodno upoznavanje sa vrstama programiranja, programskim alatima prezentirao naš mještanin Tomislav Krpan.Sa tečajem bi započeli sredinom mjeseca listopada (iza kirbaja) i trajo bi jedan školski semestar. Održavao bi se svake subote prijepodne u trajanju od 2 školska sata.

Tečaj će se održavati u prostoriji koja ima sve potrebno za učenje a bilo bi poželjno da se ponese svoje računalo.Tečaj je prilagođen za osobe od srednje škole na više. Ovom prilikom pozivamo sve osobe iz Gradišta i okolice koje misle da im ovaj tečaj može pomoći u daljnjoj edukaciji i zaposlenju da nam se jave.

GRWMakers - LINK

Tečaj je BESPLATAN !

Tečajevi ovog tipa se inače plaćaju i do 4500 kuna. Udruga će uz pomoć sponzora financirati dolazak profesora, zakup prostorije i topli napitak prije svakog tečaja.Za polaznike koji se pokažu kao izvrsni i kao oni kojima programiranje „leži“ postoji mogućnost upoznavanja sa renomiranim softverskim tvrtkama iz udruge Osijek Software City-a u svrhu zaposlenja.Ovakvom naobrazbom možemo konkurirati na tržištu rada, spriječiti odseljavanje, a nadamo se i u skorijoj budućnosti u našoj županiji ostvariti i projekt sličan kao sa Osječkim programerskim poduzećima.

Malo kontrasta - sramote

Traži se "Junačina" koja je ovo napravila. Ima 100 kuna nagrade da opiše sve faze u mozgu pola sata prije i 10 minuta nakon šaranja. Pretpostavljamo da baš i nije vičan pismenoj predaji pa može nekome i usmeno opisati struje koje mu prolaze vrlo tankom stijenkom sive kore. Koji to može biti uzrok, koja frustracija - što li  mu smeta pješački prijelaz ?


Za kraj jedna lijepa slika Ivana Baboselca - Mednik po noći ....

 Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Tečaj završio uspješno, uskoro novi !

21.12.2017. 10:16:40 Komentar poslao: Buban


2.Ako ne možete komentirati ovdje, onda to napravite na fb stranici, dok se ne uvede integracija logiranja sa fb, gmailom, twiterom itd.

19.8.2017. 18:01:33 Komentar poslao: Buban


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !