Za francuze smo preistočno !


OBJAVLJENO: 3.11.2007.          PREGLEDA: 3225       KOMENTARA: 16


Iako su čelnici Općine Gradište očekivali da će sa stavljanjem u funkciju Ambarina, jedne od četiri poduzetničke zone u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koju je financirala Europska komisija iz CARDS programa, zaposliti nekoliko stotina ljudi, inozemni investitori zaobilaze Gradište u širokom luku. Inače, ta se poduzetnička zona prostire na površini od 54 hektara, raspolaže svom potrebnom infrastrukturom, a prometni i geostrategijski položaj više je nego povoljan, no strancima nikako ne odgovara njezin zemljopisni položaj, jer se, prema njihovom ukusu, nalazi preistočno. Takav stav načelniku Srećku Papcu iznijeli su predstavnici jedne od najvećih tvornica stakla iz Francuske, koji su najozbiljnije zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku. Nakon što su razmotrili dostavljenu dokumentaciju, ipak su odustali od gradištanske zone. Unatoč iznimno povoljnim uvjetima prodaje zemljišta koje su im ponudili Gradištanci, Francuzi su priznali da su Ambarine sjajno opremljene, ali da se nalaze "preistočno od njih" te da, prema njihovim spoznajama, još uvijek nije sazrelo vrijeme za ulaganja na tom području. Načelnik Papac bio je zatečen dobivenim dopisom, no ubrzo je shvatio da Francuzi zapravo govore istinu i da će ovaj dio Hrvatske, nažalost, još morati čekati bolje dane, jer na europskom tržištu trenutačno postoje puno primamljivija područja gdje stranci prepoznaju svoj interes. Iako su sve prednosti kojima raspolaže gradištansku zonu svrstale u Hrvatski katalog za Green-field investicije, jer jedina u tom dijelu Slavonije udovoljava traženim uvjetima, prema kojima zona ne može biti manja od 500 tisuća četvornih metara, a nužna je i blizina autoceste, sve to za sada ne igra nikakvu ulogu. Gradištanci se ipak nisu obeshrabrili i ne odustaju od zaživljavanja zone u koju je uloženo gotovo deset milijuna kuna. Papac se sastao i s direktorom Agencije za promicanje inozemnih ulaganja u Republici Hrvatskoj Slabodanom Mikcem, koji je osmislio i već nadaleko poznatu poduzetničku zonu u Varaždinu, koja je postala uzor svim županijama. Mikac je, kako doznajemo, u gradištanskoj zoni prepoznao razne mogućnosti koje joj jamče dolazak značajnih investitora i otvaranje velikog broja radnih mjesta. No Gradište će, po svemu sudeći, ipak morati pričekati neka sretnija vremena, bar kada je riječ o dolasku inozemnih ulagača. Općinski su čelnici odlučili biti strpljivi.

Papac: Treba biti strpljiv i pametan
Nama nije presudan novac, i ne isplati nam se, primjerice, hektar zemlje prodati nekome tko planira zaposliti tri čovjeka. Prioritet će imati oni investitori koji svojim gospodarskim programom predviđaju zapošljavanje većeg broja ljudi. Stoga se nećemo zalijetati, jer sada samo treba biti strpljiv i pametan i najbolje iskoristiti prednosti koje imamo, objašnjava Papac.

Izvor: Glas Slavonije


Stani ulagači nisu svijesni svoje nesvjesti kakav se ljudski radni potencijal krije u Gradištu. Na slici je samo jedan primjer radnika u simbiozi sa prirodom, Dragi čitatelji priznajte da vas ovakav prizor gane do suza

Pretraži :

 

Nemate podršku za flash!

Temperatura u selu:

Slučajne slike  odaberi :

Moraš biti registriran da bi upisivao komentare ! Link za registraciju.

Ispis komentara:

1.Kroz vidljive komentare ocito da ne fali misljenja,kritika hvalospjevki odbrana a sto smo poduzeli da se nesto ostvari osim praznih rijeci i velikih LJUDskih zelja ,nek svaki koji nesto napise za ili protiv zapita sebe ;sta sam ja to napravio za svoje selo;Papac svaka cast,bez obzira kako si to uspio samo dalje ne zaboravi ni sebe i to je ljudski.

10.11.2007. 13:11:55 Komentar poslao: 61-B


2.Aaamen!

10.11.2007. 12:17:02 Komentar poslao: Peter Pan


3.Točno vidim kako bivši i budući načelnici dovode strani kapital i investitore u Gradište. Svaka čast Mati Horvatu on takva obećanje ne bi davao već bi mirno sjeckao slaninu i luk i razmišljao o damping cijenama pivkana. Ako stranka koju ne volim a to može biti samo lopovski HDZ, dobije vlas u Gradištu, a neće, slijedi seciranje svakog pomaka, prošlosti i budućnosti. Zato ne ulažu u Đango plakate u selu jer je to bacnje novaca!

10.11.2007. 8:23:36 Komentar poslao: Buban


4.Moc sa tobom

9.11.2007. 21:23:09 Komentar poslao: Peter Pan


5.master Yoda..neki me zovu i Obi Wan Kenobi ..jesam li ti sad poznat ili neznas moju galaksiju..

9.11.2007. 21:21:45 Komentar poslao: Peter Pan


6.Što treba sada Papac? Biti i poduzetnik?! Pa izmuzo je par milijuna kuna od EU i stvorio uvijete. Malo se provozajte okolo po ovome kraju pa pronađi slično... A ne daj bože da si poduzetan, makar i voćnjak posadio ...

9.11.2007. 16:53:04 Komentar poslao: Buban


7.Peter Pan odakle si ti?

9.11.2007. 13:16:04 Komentar poslao: master Yoda


8.ma ajde nemojte tako!!!!!!!!!!!! bit ce tamo posla!ali do tad ce gradište izumrijet!!!!!!

9.11.2007. 11:52:30 Komentar poslao: mrki_1987


9.Pa pitajte ih sta su do sad ostvarili od obecanja sto su dali prije 10 god.koliko je se zaposlilo ? ne na minimalac jebo im on mater nego na puno radno vrijeme ..kakva je to logika radis za minimalac skoro do mirovine i onda zadnjih par god. pred mirovinu pod punom platom i kao onda dobijes penziju kao da si radio cijeli zivot na punoj plati ..ko koga ovdje jebe ..znamo a doklen ce se god ova radna snaga prodavati ko kurva za daj sta das ..pa onda ti da otkaz pa primi drugog da nebih tebe morao primiti na stalni odnos ..pa sa njim isto nakon dvije god . i opet sledeci a on trpa si novce i smije se budalama ..a onim crvenim preporucujem danas, da se zaloze za radnu snagu i da im da vise prava to jest zastiti ih zakonski kako to i sleduje pogledajte sta radi zapad(,,Sindikat" ..pravi a ne kurcev ko kod nas ) neispusta komande iz ruku i jebe mater politicarima ili ih kupi ..

9.11.2007. 10:14:34 Komentar poslao: Peter Pan


10.da, ali u toj hali ce radit par ljudi samo i to oni koji vec rade za tog tipa (Špurgu)

8.11.2007. 8:03:37 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


11.A šta češ kad neče! Valda če neko uzet zemlju. Svašta su pričali da će se gradit a ništa od toga. Samo jedna hala tamo stoji i ćeka svoje vrijeme za rad ako ga i bude.

7.11.2007. 21:46:21 Komentar poslao: marka008


12.Gradištanci nedajte se večeras! Ne dozvolite da vas večeras privuče slatkorječivost lopova i licimura adezeovski!

7.11.2007. 19:16:24 Komentar poslao: master Yoda


13.Poljska je kao sto znate sigurno clanica EU ,najnovija vijest je da su uvezli iz Indije par tisuca jeftinih radnika . S obzirom na ogranicenost zaposljavanja djelatnika /radnika/ i pogodnosti koje se mogu dobiti u poslovnoj zoni je MOZDA jedan od znacajnih razloga zasto smo MOZDA zabidjeni .Kapital ne trpi ogranicenja te vrste pogotovo tamo gdje je najveca dobit,a to je na jeftinim radnicima. Gp. Papac zamoljavam da promjenis ponesto i dalje samo tako pratimo te ...........

7.11.2007. 16:29:35 Komentar poslao: 61-B


14.Srećko bi poludio u Zagrebu! Priroda majka!

5.11.2007. 10:42:50 Komentar poslao: Buban


15.Čujem da Đurđa Adlešić nije metnila zeta Srećka Papca na listu za Sabor. Nije valjda da će sa bratićem i svojim šogorom Josom Čolakovcem na listu HDZ-a. Ma nemore jer se neda Tomislav Čuljak visokoobrazovani kadar HDZ-a iz Vinkovaca, bivši sabornik koji je mene na sjednici odbora za unutarnju poliiku i nacionalnu sigurnost 2005. isptivo jesam li odo državnu tajnu. Sad ćemo Vesna Škare-Ožbolt i ja doć u petak ispitat čuva li ko u selu/kraju kaku tajnu i može li se to odma otkrit. Da vidimo, recimo, koliko je Čuljak zaradio na koncesiji za bivše Titino lovište (tamo kod Srećkove vikendice), rani li još trulim jabukama iz Borinaca i smrznitim graškom iz đakovačke ladnjače divlje svinje i jelene?

5.11.2007. 9:06:08 Komentar poslao: 45 Lines


16.Ma super... znaci moze cekati jos 10 godina... a dotad ce rasvjeta tamo goriti svaku noc a u selu ne!

3.11.2007. 19:21:58 Komentar poslao: Monsinjor Djipa


 

Najnovije vijesti

1.Proljeće 2022

O ljepoti Gradišta, Gradištanki i Gradištanaca napisane su i uglazbljeni mnogu stihovi. Stoga uživajte u ovim prizorima za koje je svaki komentar u opasnosti da postane svetogrđe.

[VIŠE]

2.Pucar živi vječno !

Nekoliko anegdota, pjesama i poskočica o pučkom pjesniku Pucaru

[VIŠE]

3.Demografija

Ulaskom u EU iz temelja se promijenila demografska slika Gradišta, Slavonije i čitave države. U zadnjih 20 godina jedna trećina stanovnika napustila je selo a to je zasigurno više od pola radno sposobnih i produktivnih. 

[VIŠE]

4.Krvavi travanj 1945.

Prisjećamo se dana 14.travnja 1945 kad je Gradištu od strane Narodno oslobodilačke vojske ubijeno ili nestalo 87 mještana, većinom domobrana.

[VIŠE]

5.Kronike iz Gradišta

Izgradnja i obnova doma kulture 1948-2019
Piše:Franja Babić

[VIŠE]

6.Beton 2018.

Ponovo smo se susreli na uvijek vrućem asfaltu Ljesa

[VIŠE]

7.Pravoslavna Crkva u Gradištu ?

Pravoslavna Crkva u Gradištu, Cigansko groblje, lista korisnika poticaja, Božični malonogometni sustret 2017 ....

[VIŠE]

8.Python u Gradištu

Nakon uspjeha u prošloj školskoj godini gdje su naši robotičari uspješno odradili svih 5 kola natjecanja udruga Grwireless nastavlja sa radom.

[VIŠE]

9.Vožnja po Gradištu

Uživajte malo u par snimaka vožnje po Gradištu.

[VIŠE]

10.Svećenik i Gradište

Pročitajmo drugačije mišljenje o svemu što se dešava u i oko Župe.

[VIŠE]

© 2002 - 2006   www.gradiste.com  Sva prava zaštićena - inače bi moglo biti po tamburi !